Din nye venn på veien

Din nye venn på veien

Mange opplever store forandringer i hverdagen når de ikke lenger kan kjøre bil eller når de trenger litt støtte for å gå på egenhånd. Overgangen kan komme brått eller gradvis, men oppleves som ubehagelig for mange. Det trenger den ikke være.

 

Økt fremkommelighet gir nye muligheter

Movu er en norsk nyvinning, designet for å gi en naturlig og oppreist gangstilling. Nå kan du fortsatt gå rak i ryggen, med en naturlig gangstilling. Økt framkommelighet gir store muligheter, til å nyte små og store øyeblikk og fylle hverdagen med nye minner. Føl gleden av frisk luft, mestring og selvstendighet – med Movu kan du trygt handle i butikken, gå på kafé med venner eller bevege deg i skog og mark.  

 

Et nyskapende hjelpemiddel

Idéskaperne bak Movu teller fire erfarne ildsjeler. Ideen bak oppfinnelsen oppstod da Øyvinds mor en dag solgte bilen, og ikke fant noen gode løsninger for transport i nærmiljøet. En tradisjonell rullator var uaktuelt for en aktiv 83 åring. Øyvind, som er en rutinert seriegründer, og datteren, Trine, som er en erfaren designer, var enige om at det måtte være mulig å tenke helt nytt.

Sommeren 2019 lagde teamet de første enkle modellene av Movu og prosessen var i gang. Flere modeller ble bygget, og ved hjelp av en 3D-printer på verkstedet på Hosle i Bærum så de første prøvene dagens lys. Flere helseinstitusjoner bistod med gode råd underveis. Ergo- og fysioterapeuter ved Sunnaas sykehus var en spesielt verdifull sparringspartner. Med veiledning fra landets ledende kompetansemiljøer har de medvirket til at Movu har de rette målene, proporsjonene og funksjonene for å kunne tilby – et stødig og nyskapende hjelpemiddel på tre hjul.

 

 

Tilbake til bloggen